SPEKTAKULARNA NAJAVA: Pogledajte kako FIFA i Madden izgledaju na najnovijim konzolama (VIDEO)

Popularne sportske simulacije, FIFA i Madden, neizostavni naslovi, koji svake jeseni donose unapređeno virtuelno nadmetanje u sportovima koje predstavljaju.

printscreen/youtube.com/EA SPORTS FIFA

Ove godine situacija je nešto drugačija, jer će se obe igre pojaviti i za nove konzole, Xbox Series X i PlayStation 5.

Ovo je sasvim očekivano, s obzirom na to da se next-gen skok odigrao sa svakom prethodnom generacijom, ali je Electronic Arts na EA Play prezentaciji to i ozvaničio.

U njemu su prikazani inserti iz igre, akcenat je stavljen na novu i poboljšanu grafiku, ali i na užitak u visokim brzinama učitavanja, boljem osvetljenju, drugačijim i dodatnim animacijama, audio komponentu (3D audio na Sony konzoli, recimo) i brojnim drugim elementima, koji čine ove sportove bližim realnosti.

EA Sports je ove godine posvetio dosta pažnje na to da izgled igrača bude prirodniji i da oni više liče na ljude, nego na virtuelne kreature, što bi trebalo da znači, objašnjava Play! Zine to da će se oni u FIFA 21 ponašati autentično svojim dvojnicima iz stvarnosti, sličnim reakcijama na pogodak ili nerviranjem zbog sudijine nepravde.

Uz sam video i potvrdu da FIFA 21 izlazi u oktobru, EA je otkrio da će oba naslova za PS5 i Xbox Series X doći kao besplatne nadogradnje za one koji budu kupili igre za generaciju konzola na izmaku – PlayStation 4, PS4 Pro, Xbox One, Xbox One S i Xbox X.

FIFA 21 i Madden 21 su od sada dostupne i za kupovinu unapred. S obzirom na to da u videu EA Sports jasno kaže da ćemo osetiti krv i strah i da ćemo se ježiti od igre – očekivanja smo “setovali” baš visoko!loading...