Ažuriranjem svoje mobilne aplikacije, Fejsbuk je korisnicima omogućio pričanje "Priča" uz pomoć fotografija i videa.

 

Ako ostavimo po stranu činjenice da je ova opcija očito inspirisana Snepčetom i da je ovo treća aplikacija u vlasništvu Fejsbuka koja je na jedan ili drugi način uvela ovu opciju, “Fejsbuk Priče” će otežati jednu od najdražih aktivnosti korisnika.

Svoje prijatelje više nećete moći anonimno špijunirati i uhoditi.

 
Naime, kada pogledate priču koju je objavio vaš prijatelj, on će znati da ste je videli.

Doduše, “Priče” funkcionišu na sličan način kao i na svim platformama koje ih koriste, međutim Mashable piše da bi to moglo biti problematično kada je reč o Fejsbuku.

“Priče” bi trebale biti neuredan i nefiltriran pogled u svakodnevni život korisnika. Tako ih je barem Snapchat pozicionirao u kontekstu društvenih mreža i komunikacije između ljudi.

Ipak, mnogi korisnici među svojim prijateljima imaju i članove porodice, kolege s posla, poslovne klijente sa kojima sarađuju. Neuredne i nefiltrirane objave tu neće funkcionisati.

Premda svaka priča pojedinog korisnika nestane nakon 24 sata, to je više nego dovoljno vremena da nepromišljenom objavom nanesete štetu svom ugledu.

Za razliku od LinkedIna, Fejsbuk kaže da nikada neće otkriti ko je kome pogledao profil, tako da Fejsbuk špijuni još uvek mogu bez posledica proveravati tuđe profile.