ŠPIJUNIRANJU JE DOŠAO KRAJ: WhatsApp uvodi opciju koja će oduševiti milione korisnika

Popularna aplikacija za četovanje, koju koriste milioni ljudi širom sveta, korisnicima će uskoro ponuditi dodatnu zaštitu uz pomoć skenera otiska prsta.

Pixabay.com

Dok se ova tehnologija za sada, uglavnom, koristi za otključavanje čitavog uređaja, WhatsApp će je ponuditi za zaštitu same aplikacije. Iako su razgovori već zaštićeni, na ovaj način niko osim vas neće moći da otključa vaš WhatsApp i “vršlja” vam po razgovorima.

Aplikacija će biti zaključana sve dok korisnik ne prisloni prst na skener otiska, čime će se WhatsApp ponovo otključati.

Ako vam ukradu telefon, ili ako brinete da neko iz vaše okoline želi da zaviri u vaše prepiske, odahnite – vaš WhatsApp ostaje zaključan sve dok ga lično ne otključate otiskom prsta.

Ova funkcija biće dostupna u podešavanjima, za korisnike čiji uređaji rade na operativnom sistemu Marshmallow, ili novijem.

Još uvek nije poznato kada tačno stiže otključavanje WhatsAppa otiskom prsta, ali “Ekspres” prenosi da je izvesno da će ga Android korisnici dobiti pre vlasnika iPhone uređaja.