Vrlo je verovatno da se na vašem računaru nalaze stvari koje ga usporavaju ukoliko ste davno podigli sistem. Ovi programi će vam pomoći da ih uklonite.

DriverEasy
Postoji i dalje dosta korisnika koji na svojim računarima imaju sisteme starije od Windows 7. U tom slučaju, pronalazak određenih
drajvera može da bude problem, pa je logično rešenje DriverEasy koji skenira računar i nudi aktuelne drajvere za svaki instalirani hardver.

Sajt: drivereasy.com
Cena: 29,95 $ za tri računara

CCleaner
Mnogi korisnici su na neki način čuli za ovaj softver koji pomaže da uklonite sve nepotrebne fajlove, programe i podatke koji su se nataložili u vašem računaru. U slučaju da ne želite da ga instalirate, možete koristiti „portabl” verziju koju možete čuvati na USB memoriji.

Sajt: piriform.com/ccleaner
Cena: besplatan

CrystalDiskInfo
Za one koji žele da znaju šta im se sve tačno nalazi na hard disku ili SSD-u, najjednostavniji način za to jeste da instaliraju softver crystaldiskinfo. On analizira sve podatke na njemu i na jednostavan način pokazuje korisniku sve informacije o diskovima.

Sajt: crystalmark.info
Cena: besplatan

SiSoftware Sandra
Ovaj softver je elektronski ekvivalent sistematskom pregledu kod lekara. Program analizira kompletan računar i daje informacije o performansama koje korisnik može da uporedi sa sličnim sistemima i na taj način poboljša svoj kompjuter.

Sajt: sisoftware.net
Cena: besplatanloading...