SPOR VAM JE WiFi? Uz ove JEDNOSTAVNE trikove vaš internet radiće DUPLO BRŽE!

WiFi signal
Printscreen/Yputube

Interneta je danas na svakom ćošku. Gotovo da na svakom mestu tražimo za koga ćemo da se "zakačimo" - bilo u kafiću, autobusu, pa čak i na ulici. Međutim ono što se često dešava jeste slab protok, i to je stvar koja užasno nervira.

 

Ali, kada ste u kafiću, ostaje vam samo da se nervirate i pokušate da se održite na sporom netu. Ipak, u kući imate mogućnost da vrlo lako i jednostavno ubrzate vaš WiFi protok. Radi se jednostavno o položaju vašeg rutera.

Predstavljamo vam 5 načina kako položaj modema utiče na slanje WiFi talasa koji su vrlo kratki, te je s toga položaj izuzetno bitan:

1. Postavite ruter na otvorenom prostoru!
Otprilike u centru vašeg stana i na taj načić ce slati signal iste snage ka svim odredištima. Jer ako ga zatvorite u orman, vrata će blokirati signal i teško da ćete ga igde uhvatiti.

2. Nemojte postavljati ruter na pod!
Većina modema je dizajnirana tako da odašiljaju signal na dole. Tako da ukoliko ne želite da jurite WiFi u podrumu onda ga podignite na sto ili policu. 

3.  Udaljite modem od drugih elektronsih uređaja!
Mnogi uređaji kao što su televizori i računari mogu ometati slanje signala i tako znatno usporiti protok, te se preporučuje da budu na izvesnoj distanci od istih.

4. Usmeriti antene rutera u suprotnim smerovima!
Većina rutera ima dve antene, a idealno je da jednu postavite vertikalno, a drugu horizontalno

5. Izmerite snagu signala!
Ukoliko otkrijete da vaš protok usporen, možete jednostavno ući na internet i pronaći gomilu aplikacija koje mere snagu i brzinu protoka.