Stiže novi nivo zaštite! Ako koristite WINDOWS 10 uskoro vas čekaju ZNAČAJNE PROMENE SIGURNOSTI

Windows kompjuter
Foter/Dave Dugdale / photo on flickr

Tokom aprila Microsoft planira da producira poveću nadogradnju svog Windows 10 operativnog sistema.

 

Windows 10 Creators Update je službeni naziv nadogradnje za poslednju verziju operativnog sistema diva iz Redmonda.

Iako već sam naziv sugeriše kako je reč o intenciji Microsofta da kreativcima ponudi nove, bolje i stabilnije alate unutar Windows 10 OS-a, reč o nadogradnji koja će doneti još neke novitete.

Jedan od takvih, možda posebno zanimljiv, a svakako vrlo bitan, odnosi se na novi nivo i način kontrole sigurnosti samog operativnog sistema. Microsoft, naime, namerava da implementira Windows Defender Security Center, centralno mesto na kom će korisnici podešavati i kontrolisati sve vezano uz sigurnost njihovog operativnog sistema.

Windows Defender Security Center osmišljen je kao jedinstveni centar za kontrolu sigurnosti podeljen u pet razlčitih nivoa zaštite – opšta sigurnost i zdravlje računara, antivirusni program i zaštita od pretnji, zaštita aplikacija i preglednika, zaštita mreže i zaštitnog zida (firewall), porodične postavke.

Unutar ovih pet segmenata kontrole sigurnosti korisnici bi, tvrdi Microsoft, daleko brže, bolje i jednostavnije mogli da upravljaju sigurnosnim postavkama i da imaju uvid da li je sve u redu s njihovim operativnim sistemom, odnosno računarom.

– Isto tako, novi način zaštite bi trebalo da osigura da su korisnici apsolutno uvek maksimalno zaštićeni – navode u Microsoftu.