Korisnici u kolicima ubuduće će lako moći da provere koje lokacije su im dostupne.

 

Google je na svom blogu objavio da će ubuduće dostupnost za kolica biti važna kategorija u servisu Google Maps.

U decembru prošle godine, dostupnost je postepeno uvedena u pretražljive podatke, ali uprkos činjenici da je više od sedam miliona lokacija pokriveno, korisnici širom sveta i dalje ne znaju da li bez brige mogu kolicima da se upute na željenu adresu.

Google je zato odlučio da proces popisivanja lokacija ubrza tako što će korisnicima omogućiti da sami unesu podatke o lokaciji koju su posetili.

Za sada je ova funkcija dostupna samo Android korisnicima, koji u Google Maps aplikaciji, u tabu “Accessibility”, mogu pronaći sekciju “Your Contributions” i uneti detaljne informacije o bilo kom mestu.

Dok su informacije vidljive korisnicima na svim platformama, unos od strane korisnika dostupan je samo na Androidu, i još uvek nema informacija kada će i desktop i iOS korisnici moći da ažuriraju ove podatke.

Google se potrudio da ove važne informacije učini što iscrpnijim, pa tako korisnici mogu uneti podatke o pristupu ili rampi za kolica, liftu, toaletu sa kabinom za lica u kolicima i mnoge druge.loading...