Pametni telefoni olakšali su nam živote na više načina, a brojne aplikacije omogućavaju da zabeležimo svaki trenutak i učinimo ga što zabavnijim i lepšim. Zahvaljujući aplikacijama za obradu slika svaki korisnik može da se igra sa fotkama i napravi ih pravim „remek-delom“.

 

Kako se svetski proizvođači telefona utrkuju ko će imati bolju i kvalitetniju kameru, većina korisnika fotografije pravi baš uz pomoć njih.

Fotoaparate smo odavno odložili na nekoj polici, a brojne aplikacije omogućavaju nam da se igramo sa fotkama.

Svaku fotku možete da provučete kroz brojne filtere i date im potpuno novi sjaj.

Donosimo vam top pet najboljih aplikacija za obradu fotografija:

INSTAGRAM

Krenućemo od najpopularnije od svih. Instagram je svakako promenio način gledanja na fotografije, pa je omogućio da i najobičnija fotka izgleda kao da je slikao profesionalac.

Ova aplikacija nudi 22 filtera za transformacija fotografija, na vama je samo da izaberete koji vam se najviše sviđa. Takođe, Instagram omogućava i podešavanje kontrasta, osvetljenja, izoštravanje fotki…

Instagram je popularan i zbog toga što obrađenu fotku možete odmah da podelite na Fejsbuk, Tviter ili Tumblr.

Pored fotografija, korisnici mogu i da obrade i postavljaju video klipove u trajanju od tri do 15 sekundi.

 

PINTEREST

Još jedna društvena mreža koja raste i koja svakodnevno beleži sve veći broj korisnika. Pinterest funkcioniše tako što korisnicima nudi tablu na kojoj mogu da istaknu fotografije i video snimke koji ih inspirišu.

Ako skinete Pinterest aplikaciju, na telefonu ćete imati zabavni društveni sajt. Na Pinterestu možete da delite fotke o uređenju prostora, odeći i hrani. Sve možete da pokažete prijateljima kroz takozvano re-pinovanje fotografija.

Mrežu svojih kontakata stvarate tako što pratite druge korisnike, a oni zatim zaprate vas, ako to žele.

 

PIXLR EXPRESS

Još jedna besplatna aplikacija za uređivanje fotografija na Android i iOS mobilnim telefonima.

Zanimljiv i moćan program za uređivanje slika kojim lako možete doterivati vaše fotografije koje ste snimili telefonom.

Korisnicima je dostupan veliki broj različitih efekata, a aplikacija nudi i rezanje, rotiranje, menjanje veličine slike, pravljenje foto kolaža, uklanjanje efekata crvenih očiju i izbeljivanje zuba, direktno deljenje na Fejsbuk, Tviter, Instagram…

 

RETRICA

Kao što samo ime govori, fotografije obrađene preko ove aplikacije dobijaju starinski, retro izgled.

Korisnicima je dostupno 80 starinskih filtera, od kojih se 25 plaćaju. Fotografije obrađene Retricom izgledaju staromodno i lepo.

Aplikacija pruža i opciju pravljenja zanimljviih kolaž fotografija.

Pored toga, Retrica nudi i mogućnost zamućivanja dela slike ali i tajmer koji olakšava slikanje.

 

SNAPSEED

Besplatna aplikacija koja je dostupna i za Ajfon i za Android korisnike. Snapseed sadrži brojne zabavne filtere, okvire za fotografije i dramatične efekte.

Korisnici mogu da koriste fokus i kontrast.

Ova aplikacija je popularna jer je veoma jednostavna za korišćenje. Fotku obrađujete pokretom prsta gore/dole za odabir podešavanja (kontrast, osvetljenje…), odnosno levo/desno za vrednost (od -100 do +100).

 

Ovo su naših pet omiljenih aplikacija za obradu fotografija, a vi nam recite kroz koju aplikaciju najčešće „provlačite” fotke.loading...