Tajna Fejsbuk laboratorija krije ovo

Fejsbuk
Beta

Retko se dešava da Facebook otvori svoja vrata i pokaže ljudima na čemu sve radi u svojim laboratorijama.

 

Ako ste nekad čitali komentare na Google Play ili App Store prodavnicama u vezi sa Facebook aplikacijom, sigurno ste videli veliki broj negativnih koji su se odnosili na performanse aplikacije, bagove, preterano korišćenje baterije, itd.

Iako se nekima od vas čini da Facebook ne radi ništa kako bi otklonio probleme, iza zatvorenih vrata u Facebook-ovom data centru se dešava nešto vrlo zanimljivo.

Da bi bili upućeniji u to kako Facebook aplikacija funkcioniše na različitim uređajima, ljudi u Facebook-ovom Mobile Device centru, tj. laboratoriji, postavili su 60 različitih servera od kojih svaki sadrži po 32 pametna telefona. Od onih starih iPhone telefona pa sve do novih Nexus telefona. Ima raznih modela.

Korišćenjem specijalnog hardvera za praćenje svakog uređaja u mogućnosti su da vide sve promene na aplikaciji, bez obzira na to koliko je ta promena mala. Prate se performanse uređaja i potrošnja baterije. Kada ste najveća društvena mreža na svetu morate se postarati da je sve u najboljem mogućem redu.

Facebook planira da proširi police kako bi bilo duplo više telefona, tačnije 64. Takođe, ova društvena mreža planira da svemu tome doda i notu otvorenog koda kako bi svako mogao da testira softver na starijim uređajima, prenosi Phandroid.