TRAGOVI PORUKA IPAK OSTAJU: Najbitnija WhatsApp funkcija ne radi na iPhone uređajima

WhatsApp ima posebnu funkciju pod nazivom "Delete for everyone" i koja je dizajnirana da vam dozvoli da obrišete tekstove i fajlove koje ste greškom poslali.

Whatsapp
Pixabay.com

Istraživač Šiteš Sačan primetio je da čak i nakon njihovog brisanja, media fajlovi koji su poslati u grupne WhatsApp četova na iPhoneu ostaju na uređajima.

Da razjasnimo, iako obrisane poruke koje imaju media fajlove nisu vidljivi u WhatsAppu, oni su dostupni svim iPhone korisnicima koji su aktivirali Save to Camera Roll opciju.

Poređenja radi, ova funkcija na Androidu radi potpuno drugačije. Jednom kada korisnik obriše fajlove, oni se brišu i iz galerije telefona.

Iz WhatsAppa su svim iPhone korisnicima poručili da je ova funkcija tu kako bi brisala poruke i da nema garancija da će media fajlovi unutar nje takođe nestati jer se sve vrti samo oko (ne)postojanja te poruke unutar aplikacije.

Drugim rečima, za kompaniju je važno da poruka više nije vidljiva, bez obzira što njen sadržaj jeste.



loading...