TREPNITE I USLIKAJTE: Najnovija Samsungova tehnologija menja fotografiju zauvek

Selfi
Pixabay.com

U budućnosti bismo mogli da nosimo pametna kontakt sočiva poput onih koje koriste tajni agenti u filmovima. Samsung je objavio kako mu je odobren patent u Južnoj Koreji za kontaktna sočiva koja projektuju slike direktno u oku onoga ko ih nosi.

 

U sočiva je ugrađena kamera i senzori koji se kontroliraju treptanjem, prenosi blog SamMobile. Takođe, imaju antene koje šalju sadržaj na spoljni uređaj poput pametnog telefona za obradu. Samsung je počeo da razvija pametna kontakt sočiva kako bi napravio još napredniji sistem od Gugl naočara. Sočiva će imati zaštitu, ali će vidljivost kroz njih biti bolja.

Davanje naredbi treptanjem nije potpuno van granica mogućeg. Postojao je dodatak na Gugl naočarima koji je omogućavao korisnicima da fotografišu treptajem.

Samsung nije jedina firma koja je zainteresovana za pravljenje pametnih kontakt sočiva.

Gugl poseduje dva patenta kontakt sočiva sa fleksibilnom elektronikom i senzorima koji čitaju hemikalije u suznoj tečnosti oka osobe koja ih nosi i određuje nivo šećera u krvi.

Samsung je aplicirao za ovaj patent 2014. godine, iste kada je Gugl dobio dozvolu za patent u SAD-u.

To što je Samsung dobio dozvolu za patent, ne znači da će napraviti proizvod jer mnogi nikada ne ugledaju svetlost dana iako su dobili sve potrebne dozvole.