TRIK KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Evo kako da isključite reklame na Fejsbuku

Fejsbulk je nedavno uveo opciju automatskog puštanja video reklama na svojoj društvenoj mreži. Srećom, automatsko puštanje ovih reklama je (za sada) moguće isključiti. Evo i kako.

 

Na desktop sistemima u gornjem desnom uglu nalazi se padajući meni, gde treba kliknuti na Settings > Videos, a zatim izabrati “Off” opciju za Auto-Play Videos podešavanje.

Što se tiče Androida, na žalost, nije moguće u potpunosti isključiti video reklame, ali ih je makar moguće isključiti kada niste povezani na WiFi mrežu. U zvaničnoj Facebook aplikaciji sa leve strane nalazi se meni “App Settings,” u kome se nalazi opcija “Auto-Play Videos on Wi-FI Only” koju treba čekirati.

Kao i u slučaju Androida, na iOS sistemu nije moguće u potpunosti isključiti video reklame, ali je moguće da se one ne prikazuju kada niste povezani na WiFi. Potrebno je otići u Settings aplikaciju telefona i tamo izabrati Facebook. Kada vam se pojave opcije koje se odnose samo na Facebook aplikaciju, potrebno je uključiti “Auto-Play on Wi-Fi Only” opciju.