Iako koristite Ajfon svakog dana, još uvek postoji puno opcija koje su poprilično nepoznate.

 

Neke od njih su skrivene u postavkama, a neke su nam ispred nosa, ali ih nismo svesni. Donosimo vam nekoliko saveta koji će Ajfon učiniti još korisnijim alatom u vašim rukama.

1. Odgovorite na SMS poruke bez otključavanja telefona 

Ako želite da odgovorite na SMS poruku bez otključavaja telefona, dovoljno je da povučete prstom preko ekrana, od vrha prema dnu, i otvoriće se notifikacije. Pronađite obaveštenje o primljenoj poruci i potegnite prema levo, nakon čega će se pojaviti opcija Odgovori. Isto važi i ako se nalazite u nekoj aplikaciji. Krenite s tipkanjem…

2. Proverite koje aplikacije troše bateriju

Želite da znate koja aplikacija najviše troši bateriju? Kliknite na Postavke – Baterija i pogledajte koju aplikaciju treba što manje da koristite ako želite da vam baterija izdrži ceo dan.

Fejsbukova NAJNOVIJA NOTIFIKACIJA može mnogo da vam KORISTI, ne ignorišite je

3. Pogledajte fotografije koju vam je neko poslao, i obrnuto

Pre svega otvorite Poruke aplikaciju, a onda kliknite na Detalji u gornjem desnom uglu. Na ekranu će se pojaviti sve fotografije i video zapisi koje ste razmenili s pojedinim kontaktom.

4. Pošaljite samouništavajuće video i audio poruke

Ajfon ima mogućnost slanja kratkih audio i video poruka koje se same obrišu nakon dva minuta bez instaliranja dodatnih aplikacija. Dovoljno je otići u Postavke – Poruke i spustiti se do dna, gde ćete videti opcije za audio i video poruke, koje se mogu obrisati za dve minute ili nikad.

5. Pošalji svoju lokaciju bilo kome

Ako ne želite da objašnjavate prijatelju gde se nalazite, možete mu putem SMS-a poslati svoju lokaciju. Kliknite na Detalji u gornjem desnom uglu aplikacije Poruke i odaberite opciju Pošalji svoju lokaciju.

Ako dobijete ovu poruku, NIKAKO JE NE OTVARAJTE ili se oprostite sa telefonom

6. Aktiviraj “Prati me” opciju

Pratite korake iz prošlog saveta, ali umesto Pošalji svoju lokaciju kliknite Podeli moju lokaciju. Moguće je odabrati trajanje ove opcije – jedan sat, do kraja dana ili zauvek. Nakon toga će rodbina i prijatelji moći da prate vaše kretanje.

7. Proverite pravu snagu signala

Ako vas zanima tačna jačina signala, prikazana brojkama, a ne “crticama” u gornjem desnom uglu, otvorite aplikaciju “Phone” i upišite *3001#12345#*. Ajfon će se prebaciti u Filed Test Mode i na ekranu će se pojaviti hrpa opcija. Ali vas zanima samo broj u gornjem levom uglu. Taj broj može da varira od -40 do -130 i uvek će biti u minusu. Što ste bliži nuli, to je signal jači.

Sve ove opcije dostupne su na Ajfonu koji ima instaliran iOS verzije 8.0 ili novije.loading...