Na društvenim mrežama, ali i na internetu uopšte, prevare su postale česta pojava, a poslednja u nizu je vezana za aplikaciju "koja otkriva ko gleda vaš profil na Fejsbuku".

 

Iz Fejsbuk kompanije navode da ne postoje takve opcije, kao i da nikad ne bi dopustili takvu vrstu kršenja privatnosti.

“Fejsbuk ne nudi način da njegov korisnik vidi ko mu gleda profil, niti na bilo koji način dopuštamo pojedincima i aplikacijama da imaju pristup takvim informacijama”, istakao je portparol Fejsbuka ranije kada su se dešavale slične prevare.

Poslednja prevara koja kruži Fejsbukom, a koju ste mogli videti da dele na svojim profilima korisnici ove najpopularnije društvene mreže je navodni link koji omogućava “gledanje u tuđi profil”.

Svi koji kliknu bi se mogli naći u opasnosti.

Fejsbuk tako svojim korisnicima savetuje da nikad ne ukucavaju svoju šifru ako nisu sigurni da li treba da je daju ili ne kao i da ne idu na eksterne linkove koje s Fejsbuka odvode na sumnjive stranice.

Ako ste ipak pokleknuli i kliknuli na navedeni link, potrebno je da odmah promenite svoju šifru i nakon toga pratite da li se događaju neke sumnjive aktivnosti na vašem profilu.



loading...