UDAHNITE MU NOVI ŽIVOT: Evo kako da od starog telefona napravite bezbednosnu kameru

Ako imate neki stari telefon koji samo stoji i skuplja prašinu, a nemate srca da ga bacite, jer ko zna kada i da li će vam zatrebati, možete da ga iskoristite na veoma funkcionalan način - pod uslovom da radi.

Android
Foter / Stephane <3 / photo on flickr

Jedan od najkorisnijih načina da u život vratite svoj stari Android ili iPhone telefon jeste da ga pretvorite u bezbednosnu kameru.

Korak 1 – instalirajte pravu aplikaciju

Za početak je prvo potrebno da izaberete pravu aplikaciju koja će vaš telefon “pretvoriti” u bezbednosnu kameru.

Mnoge aplikacije nude slične funkcije kao što je lokalno strimovanje, strimovanje preko clouda, snimanje i skladištenje videa lokalno ili na nekoj drugoj lokaciji, a tu su i senzori za pokret i alarmi.

Jednom kada unutar Google Play prodavnice aplikacija pronađete onu koja vam najviše odgovara i instalirate je na telefon završili ste najteži deo posla.

Jedna od najboljih opcija je aplikacija pod imenom Alfred, i radi na Android i iOS platfromama. Pritom, besplatna je.

Instalirajte aplikaciju na novi i stari telefon i ulogujte se sa istim Google nalogom. Na telefonu koji koristite odaberite opciju Viewer, a na starom Camera.

Kada se oba telefona uloguju, to je to.

Korak 2 – izaberite najbolju poziciju za vašu kameru

Nakon što podesite strim preko aplikacije koju ste odabrali, potrebno je da telefon postavite na pravi mesto.

Ako je on otporan na vodu, možete čak da ga stavite i sa spoljne strane ako imate kuću, garažu ili dvoršite, ili bilo koji deo vašeg doma koji ima dragocenosti ili je posebno ranjiv.

Korak 3 – namontirajte telefon i obezbedite mu napajanje

Strimovanje videa poprilično troši bateriju, tako da bi bilo najbolje da telefon postavite blizu utičnice kako bi u svkaom trenutku imao dovoljno energije.

Ako utičnica nije blizu lokacije koju ste izabrali, uvek na internetu možete da kupite duži USB ili Lightning kabl, ili možda čak i širokougaoni objektiv za kameru kako biste pokrili što veći deo kuće.