UHOĐENJE NIKAD LAKŠE: iOS 11 ugledao svetlost dana, a korisnici ga žele zbog jedne MOĆNE OSOBINE! (VIDEO)

iOS
print screen/youtube.com/9to5Mac

Milioni korisnika širom sveta sa nestrpljenjem su dočekali novu verziju operativnog sistema iOs, jer pored brojnih pogodnosti nudi i veći broj mogućnosti za uhođenje.

 

Korisnici širom sveta prelaze na novu verziju operativnog sistema iOS 11, i oduševljeni su brojnim poboljšanjima – kontrolni centar se može prilagoditi ličnim preferencijama, notifikacije su dobile novi tab, Live fotke zauzimaju manje prostora a mogućnosti za proširenu realnost (AR) su u znaku budućnosti!

Međutim, “Didžital spaj” prenosi da novi iOS ima i jednu “caku” koja se mnogim korisnicima neće dopasti.

Opcija snimanja ekrana (Screenshot) na novom operativnom sistemu omogućila je da se apsolutno sve “uslika” ili snimi, i to bez znanja osobe kojoj taj sadržaj pripada.

To znači da, ukoliko imate iOS 11, možete da “skrinšotujete” bilo čije fotke, video ili da snimite razgovor, a da ta osoba to ne zna.

Trenutno, aplikacije kao što su Instagram ili Snapchat imaju opciju koja omogućava korisnicima da zaštite svoju privatnost, odnosno da barem dobiju upozorenje kada neko “slika” njihov sadržaj. Novi iOS je tu opciju “pregazio” – slobodno možete da zabeležite sve, i niko neće biti obavešten o tome.

Snapchat, koji se ponosi opcijom da ne samo obavesti korisnika kada neko napravi “skrinšot”, već mu navede i koji je to pratilac bio, kratko je objavio da radi na popravljanju ovog problemčića.

Očekuje se da rešenje bude dostupno uz novu verziju Snapchat aplikacije, što znači da će oni koji ostanu na starom Snapchatu i dalje moći “opušteno” da uhode osobe koje prate, a da one o tome nemaju pojma.