Uništite sve ‘tragove’: Kako da izbrišete istoriju pretrage na Fejsbuku?

Kako bi izbegli neugodnu situaciju u kojoj će, recimo, vaš partner shvatiti da i dalje pratite šta radi vaš bivši ili bivša, potrebno vam je samo nekoliko klikova.

Kada tražite nešto na Fejsbuku, društvena mreža vaše upite skladišti kako bi ih kasnije lakše pronašli, piše Business Insider. Međutim, za neke detalje koji vas zanimaju ne želite da tako lako „iskaču”, pogotovo ako kompjuter delite sa nekim. Za dolazak u neugodnu situaciju dovoljno je da zaboravite da se odjavite sa svog Fejsbuk naloga.

Kako bi izbegli trenutak u kom će recimo vaš partner shvatiti da i dalje detaljno istražujete šta se događa s vašim bivšima morate napraviti samo nekoliko koraka pomoću kojih ćete izbrisati sve što ste tražili na popularnoj društvenoj mreži.

Korak prvi – prijavite se na svoj Fejsbuk nalog. U desnom uglu klinkite na ikonu postavke i odaberite opciju „zapisi aktivnosti”, odnosno „activity log”.

Na stranici s vašim aktivnostima kliknite na „više” (more), a onda odaberite „pretragu” (search).

Na stranici koja vam se pojavi imate dve opcije. Očistiti sve pretrage ili pojedinačne.

Na kraju postupka vaša stranica s pretragama trebalo bi da bude „čista”.



loading...