UPLATA NOVCA I PREKO FEJSBUKA: Aplikacija koja se koristi za ČETOVANJE zameniće ekspoziture banaka!

Mesindžer
Printscreen/Youtube

Novčane transakcije putem Fejsbuka postale su realnost u Velikoj Britaniji i to uz pomoć nove opcije koju je uvela ova kompanija.

 

Korisnici je preko Messenger aplikacije omogućeno da uplate novac jedni drugima, bez plaćanja dodatnih usluga pošto svoj profil povežu sa bankovnim računom.

Slična usluga omogućena je korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama još 2015. godine, te su iz kompanije najavili da bi oni uskoro mogli da očekuju i novi update.

Aplikacija tako svakom korisniku omogućava da pošalje do 2.850 evra u toku jednog dana i maksimalno 11.362 evra u toku jednog meseca. Prema iskustvima korisnika iz Amerike, sume koje se šalju uglavnom su niže od 45 evra. Kompanija ne naplaćuje dodatne takse, te je ova funkcija, kako kažu, namenjena poboljšanju efikasnosti Messenger-a.

Iz kompanije uveravaju da se podaci o kreditnim karticama korisnika neće koristiti u marketinške svrhe, te da je savaka uplata enkriptovana i zaštićena PIN kodom kako bi se sprečilo da dođe do prevara.

Usluga će predstavljati konkurenciju Apple-u, te ‘peer-to-peer’ opciji koju je kompanija omogućila na iPhone-u, a preko iMessage aplikacije.