Evo zanimljivog saveta koji vam može poboljšati život.

 

Savet novinara The Next Web sajta zvuči veoma zanimljivo. Isprobajte, pre nego što ga budete kritikovali.

Juan je pre nekoliko meseci bio na nekom događaju gde mu je prijatelj rekao kako je sebi promenio život zahvaljujući jednoj maloj promeni. Reč je o promeni koja na „prvu loptu“ ne deluje značajno i veliko, ali je veoma srećan što je to uradio. Uspeo je da se otarasi stresa.

Kada je pitao prijatelja o čemu se radi, dobio je odgovor: „Isključio sam na telefonu prikaz baterije u procentima“.

Iako nije mogao da veruje šta je čuo, novinar je rešio da isproba i posluša savet prijatelja. Šest meseci kasnije svima savetuje da urade isto. Vrlo jednostavan trik koji dosta pomaže i uklanja stres, ali vam i pomaže da budete fokusirani na bitne stvari.

Ukratko, jedna stvar manje o kojoj morate brinuti.

Iako je prvo mislio da isključivanje prikaza baterije u procentima nije dobra stvar, to na kraju nije bilo tako. Prikaz u procentima je po mišljenju ovog novinara bila mnogo bolja solucija.

Međutim, kada je isključio prikaz baterije u procentima, prestao je da gleda gornji desni ugao ekrana na svakih pet minuta, prestao je da se nervira gledajući kako procenat baterije opada vrlo brzo. Prestao je da razmišlja o bateriji uopšte. Nije bilo bitno da li je baterija na 69 posto ili 42 posto. Bitno je da li je dovoljno puna ili ne. Prikaz u procentima je nepotrebna informacija više.

Ikona baterije je možda bez procenata jednostavnija ali i dalje može da vam pruži korisnu informaciju – da li vam je baterija puna ili je gotovo prazna.

Nema potrebe da brinete da li će vam se telefon isključiti, i dalje ćete dobijati notifikacije kada procenat baterije padne na 20 i 10 posto.loading...