UŽIVANJE U GLEDANJU: Novina na Fejsbuku oduševiće sve koji vole VIDEO KLIPOVE

Fejsbuk
Beta

Novine na društvenoj mreži obradovaće korisnike. Korisnici ove mreže će uskoro moći da "aplouduju" 4K video-snimke na tu platformu.

 

Društvena mreža “Fejsbuk” počela je s testiranjem 2160p UHD-1 video-standarda, što znači da će korisnici ove mreže uskoro moći da “aplouduju” 4K video-snimke na tu platformu i pregledaju ih u visokoj rezoluciji.

Prema mišljenju stručnjaka, prošao je relativno dug period od 2010. godine kada je kanal “Jutjub” omogućio postavljanje 4K video-zapisa. Sportski, naučni, putnički i modni video-snimci mogu posebno imati koristi od dodatnih piksela.

Novina sa video-zapisima visoke rezolucije potvrđuje da je “Fejsbuk” u poslednje vreme postavio veoma visoke standarde za video-snimke. Naime, on je pokrenuo 4K podršku “lajv” video-zapisa u julu ove godine, ali standardni 2D video-snimci su dugo bili ograničeni na 720 piksela, što je odgovaralo većini korisnika, koji su snimali svojim telefonima.

Uz ove novine, “Fejsbuk” sada postaje pogodan i za visokokvalitetne video-snimke i profesionalne holivudske stvaraoce sadržaja. Prelazak na viši nivo rezolucije video-snimaka ima smisla, uzimajući u obzir “Fejsbukovu” orijentaciju na originalni sadržaj sa više od dvadeset originalnih emisija. Kako više potrošača koristi 4K televiziju, očekivano je i da će slične zahteve imati i za društvene mreže na ekranima svojih računara i pametnih telefona.