Izgleda da bi Instagram mogao da ima potencijalno rešenje, jer je kompanija najavila da će uvesti novu opciju za svoju platformu – “Restrict”.

U slučaju da niste čuli, Restrict je zapravo neka vrsta zabrane iz senke, gde i dalje dozvoljava nasilniku/uznemiravaču da prati korisnika, postavlja komentare i šalje poruke, ali ništa od toga se neće pojaviti u postovima korisnika, a poruke će umesto toga biti preusmerene.

To znači da nasilnik misli da još uvek može da nastavi i uznemirava svoje žrtve, ali u stvarnosti, ništa od onoga što pošalje ne dopire do žrtve. Ideja je da blokiranje korisnika može da ima potencijal za posledice u stvarnom životu, gde bi nasilnik mogao da pokuša teže da maltretira svoje žrtve ponekad u stvarnom životu, ili bi to jednostavno moglo da rezultira da otvore nov nalog i krenu iznova, piše PC Press.

– Posvećeni smo tome da predvodimo industriju u borbi protiv online maltretiranja i nastavićemo da dugoročno budemo posvećeni toj obavezi. Radujemo se što ćemo uskoro izbaciti još ažuriranja – navode iz Instagrama.