Većina ljudi koristi ovaj pretraživač, a on vam zapravo uništava laptop!

Trenutno nema rešenja za ovaj problem.

Verovali ili ne, ali ukoliko koristite Google Chrome internet pretraživač na Windows laptopu, on uništava vašu bateriju. Problem je u takozvanom “system clock tick rate-u”.

Po default podešavanjima, Windows “tick rate” podešen je na 15,625 milisekundi. To znači da se procesor “budi” na unapred određeni “tick rate” kako bi “video” da li treba nešto da uradi. U jednoj sekundi, procesor se “probudi” 64 puta.

Međutim, korišćenje Google Chrome-a resetuje “tick rate” na jednu milisekundu, što znači da procesor bukvalno nikada ne prestaje sa radom, i u jednoj sekundi se “probudi” 1000 puta. “Tick rate” postoji kako bi se smanjila potrošnja kada procesor nema šta da radi.

Prema rečima Microsoft-a, ovakva drastična promena može povećati potrošnju za 25 odsto, što se najviše odražava na bateriju laptopa. S obzirom da je “tick rate” univerzalan, dovoljan je samo jedan program (u ovom slučaju Hrom) kako bi zabrljao stvari, pišu “Večernje Novosti”.

Jedino rešenje jeste da pređete na neki drugi pretraživač. Internet Explorer i Mozzila Firefox nemaju ovaj problem, a nadamo se da će Gugl u nekim od sledećih update-ova ispraviti grešku.