VIBER MASOVNO ŠALJE OBAVEŠTENJA KORISNICIMA: Ako dobijete OVAKVU PORUKU, ne brinite – to je zapravo DOBRO (FOTO)

Viber
Dnevno.rs

Vesti o zloupotrebi podataka na raznim servisima za četovanje ovih dana potresaju svetsku internet javnost. Viber međutim, i dalje tvrdi da nema razloga za brigu i da su korisnici koji koriste ovaj servis - apsolutno bezbedni.

 

Nakon ozbiljnih kršenja privatnosti unutar nekih aplikacija za slanje poruka, korisnici širom sveta su i dalje zabrinuti da bi njihovi podaci mogli biti zloupotrebljeni na raznim društvenim platformama.

Saznanje da postoje aplikacije za razmenu poruka koje čitaju privatne prepiske svojih korisnika, prisluškuju njihove razgovore i prodaju privatnu komunikaciju svojih korisnika drugima u svrhu profita, opravdano je zabrinjavajuće i nastavlja da bude jedna od najaktuelnijih tema u celom svetu.

Viber je zato iskoristio priliku da se obrati svojim korisnicima, kojih je preko milijardu širom sveta, garantujući im mir i saznanje da je njihova lična komunikacija potpuno zaštićena i privatna. Ovih dana korisnici ovog servisa za razmenu poruka dobili su od kompanije ovakvu poruku:

 

Kompanija podseća da Viber ne može da čita četove korisnika, da korisnici mogu obrisati poruke ako se predomisle i mogu da koriste Tajne četove.loading...