HAKER OTKRIVA: Najjednostavniji način da smislite NAJJAČU MOGUĆU ŠIFRU koji niko neće moći da “provali”

Šifra
Pixabay.com

Milslili ste da ste sa postojećom šifrom na Fejsu ili mejlu zaštićeni? Prevarili ste se, a evo i zašto!

 

Najlakši način da stvorite sebi komplikovanu šifru, kada pravite nalog na nekoj od društvenih mreža jeste da uzmete celu rečenicu sa brojem i nekim znakom na kraju i da poređate prva slova reči sve zajedno sa znakovima i brojevima. Kako bi šifra postala još komplikovanija za probijanje možete prva slova reči u rečenici izmešati sa brojevima i znakovima, jer brojevi i znakovi ne moraju doći nužno na kraj šifre. 

Samo jedna ili više reči sa brojem na kraju se najlakše provaljuju, prenosi Bizinis Insajder iz razgovora sa hakerom Kurtom Mulom.

Šifre bi trebalo da budu što komplikovanije jer sada postiji internet alat za provaljivanje šifara kojeg je moguće skinuti, a zove se “John the Ripper”, tako da sada skoro pa svako može da hakuje!

Ovaj sajber pomagač funkcioniše tako što pretražuje i kombinuje imena sportista, njihove brojeve, države iz kojih dolaze i izbacuje šifre kada se one sastoje samo od imena država, gradova, javnih ličnosti… Džon jako lako pravi kombinacije i prepoznaje šifre koje su tako jednostavne.

Stoga čuvajte svoje naloge jer novi Džek Trbosek ponovo hara svetom… bar onim virtuelnim. Od njega ćete se spasiti ako vam šifre budu što komplikovanije sa više reči, znakova i brojeva.