Više nikada nećete morati da vučete svoju torbu na putovanju ili da brinete o krađi (VIDEO)

Pametni kofer
Printscreen/Youtube

Sa svakodnevnim tehnološkim napretkom dolaze brojni noviteti koji nam znatno olakšavaju život, što nedavno predstavljeni novitet na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu jasno potvrđuje.

 

Izraelska kompanija “NUA Robotics” je kreirala pametnu putnu torbu koju nije potrebno nositi u ruci, ni vući za sobom – ona vas prati.

Pre svega je potrebno pomoću Blututa spojiti putnu torbu sa pametnim telefonom na kojme je instalirana odgovarajuća aplikacija. Tako nećete morati da razmišljate o transportu prtljaga, a  u slučaju krađe ćete znati gde možete da ga nađete. 

Pametna torba ima ugrađenu i kameru, pomoću koje vas prati na ravnim površinama kakve srećemo na aerodromima. Zasad postoji samo prototip ove putne torbe, ali ako doživi serijsku proizvodnju, više nikad nećete morati da nosite svoj prtljag.

NIŠLIJA OSMISLIO APLIKACIJU koja je pomogla hiljadama ljudi (VIDEO)

Dok prati svog vlasnika, pametna torba služi i kao punjač za elektronske uređaje, a ima i alarm.

Iz “NUA Roboticsa” poručuju kako njihova tehnologija ima i širu primenu. Tako po potrebi mogu kreirati i pametna kolica koja će vas pratiti u supermarketima i šoping centrima nakon što su Blututom povezana sa pametnim telefonom.

Izraelci najavljuju kako će pametna torba biti dostupna na tržištu za otprilike godinu dana.