WhatsApp UVODI nove mere bezbednosti: POTVRDA AUTENTIČNOSTI u dva koraka

WhatsApp
pixabay.com

Svi korisnici WhatsApp servisa širom sveta neće više morati da razmišljaju o bezbednosti omiljene aplikacije za dopisivanje.

Vocap će uskoro uvesti verifikaciju u dva koraka. Ova funkcija bi trebalo da omogući da se korisnici bezbednije prijavljuju na svoje uređaje.

 

Međutim, za uključivanje ove opcije potrebno ju je omogućiti unutar podešavanja aplikacije (Settings > Account > Two-step verification > Enable). Nakon što je omogućite, možete upisati i e-mail koji služi kao rezervna adresa za dostavu bezbednosnog ključa.

Dvostepena autentifikacija na WhatsApp-u funkcioniše na način da se kao prvi korak koristi činjenica da je aplikacija instalirana na uređaju u vlasništvu korisnika (što se i do sada koristilo kao provera autentičnosti). Dodatno, WhatsApp će uvesti i šestocifreni kod kojim će korisnik potvrditi da je upravo on u posedu navedenog uređaja. Aplikacija će s vremena na vreme zatražiti upisivanje tog koda kod normalnog korišćenja, kao i kod njene reinstalacije na isti ili novi uređaj.loading...