Ako savladate ove prečice korišćenje Jutjuba će vam biti lakše, brže i zanimljivije.

 

Jutjub je verovatno veb stranica koju najčešće koristite, ali sigurno ne znate sve trikove i cake koji vam korićtenje ovog popularnog servisa mogu učiniti još zabavnijim.

Ovih deset trikova olakšaće vam (i ulepšati) život. 

Kako pretvoriti video u GIF

Jednostavno dodajte “gif” na početak Jutjub adrese i završićete na stranici YouTube To GIF na kojoj svaki video možete pretvoriti u zabavni GIF.

Kako pronaći zvanični kanal vašeg omiljenog muzičara

Samo dodajte # ispred imena vašeg omiljenog pevača ili pevačice (bez razmaka) i Jutjub će vam izbaciti njegov ili njen zvanični kanal. 

 

Kako pronaći karaoke verziju neke pesme

Musixmatch je dodatak za Google Chrome koji će vam prikazati tekstove omiljene pesme na Jutjubu. Ovaj servis ima u bazi nekoliko miliona pesama na čak 32 jezika.

Kako saznati koja pesma svira u pozadini nekog videa

Ovo je nešto što ste sigurno dugo, dugo tražili. MooMa.sh je stranica koja će vam otkriti naziv pesme koju već dugo tražite, samo treba da kopirate link za video.

Kako da “šerujete” video od određene minute/sekunde

Kliknite desnim klikom miša na video i odaberite drugu opciju “Kopirajte URL videozapisa u trenutnom vremenu” i video će početi upravo od te tačke jednom kad ga podelite negde.

Kako da napravite vlastitu Jutjub listu

Stranica Solon omogućava vam da stvorite svoju listu omiljenih pesama s Jutjuba, a možete da kombinujete čak i Vimeo i SoundCloud.

Kako istovremeno da gledate Jutjub video i neku drugu stranicu

Floating YouTube je dodatak za Google Chrome koji vam omogućava da video “lebdi” iznad neke druge stranice na kojoj se u tom trenutku nalazite.

YouTube prečice

K (pauza ili pokreni)
J (vrati 10 sekundi ranije)
L (ubrzaj za 10 sekundi)
M (isključi zvuk)
0 (vrati se na početka videa)
1 do 9 (vrati se na između 10% i 90% trajanja videa)
“+” (povećava font)
“-” (smanjuje font)

Kako isključiti reklame

Google Chrome ima dodatak koji se zove Adblock for YouTube. Ta opcija će vam omogućiti da gledate videozapise bez čekanja da prođe reklama.

Kako skinuti video sa Jutjuba

Ponovno će vam tu pomoći Google Chrome koji ima nekoliko dodataka za preuzimanje videa s Jutjuba, a jedan od najpoznatijih je Save From Net.