Volite fotografije? Ovo će biti vaša omiljena aplikacija

Aplikaije
screenshot/youtube

Google radi na novoj aplikaciji nalik Google Photos, ali sa više elemenata društvenih mreža i njihovom moćnom tehnologijom prepoznavanja slika.

 

Čudni su putevi Google-ovi, isključuju jednu društvenu aplikaciju a prave tri nove. Današnja prinova je aplikacija za deljenje i obradu fotografija, koju je kompanija potvrdila sajtu TechCrunch kao „jedan od mnogih eksperimenata koje vrši.“

Ova nova aplikacija, kako prenosi androidpolice, bi trebala biti mešavina aplikacija Path, Snapchat i Google Photos, koja bi upotrebljavala Google-ovu tehnologiju prepoznavanja slika. Nije toliko aplikacija za poruke, koliko je mesto gde korisnici mogu stvarati grupe i pridruživati im se, a koje su posvećene deljenju slika. Svako može okačiti, menjati i tagovati fotke podeljene u grupi, a Google bi odradio svoju magiju i identifikovao bi objekte na fotografijama, tagovao ih, organizovao i učinio da se one lakše nađu u budućnosti. Takođe bi preporučio filtere i izmene na slici. Ovo je odlična ideja za deljenje fotografija sa određenih događaja, ili grupi ljudi sa kojima često radite nešto.

Glavni razlog zašto ovo nije već deo Google Photos, koji već ima opcije deljenja albuma, i mogućnosti kačenja, editovanja i komentarisanja na deljene fotografije, je verovatno zato što Google samo testira funkcionalnost i želi da vidi hoće li uspeti ili ne.

Ova aplikacija će se verovatno lansirati tokom Google I/O konvencije u maju.loading...