Vrlo je moguće da vam Gugl pokaže POGREŠNE REZULTATE PRETRAŽIVANJA

Gugl
Pixabay.com

Kompanija Gugl objavila je kako će od sada pokazivati pogrešne rezultate za sve one koji budu pretraživali stvari koje imaju veze sa izvođenjem terorističkog napada. Umjesto toga, Gugl će izbaciti antiradikalne linkove svaki put kada neko ukuca reči povezane s ekstremizmom.

 

Jedan od šefova Gugla je naveo ovu promenu kada je predavao dokaze britanskom parlamentu.

– Radimo na protiv pričama širom sveta. Ove godine radimo na dva pilot programa. Jedan radi na otkrivanju ovakvih pregleda, a drugi kako bi se osiguralo da osobe koje tragaju za potencijalno štetnim sadržajima u našem pretraživaču dobiju ove suprotne priče – rekao je Entoni Haus iz Gugla.

Tako će na primer na reči “priključiti se IDIL-u” Gugl ponuditi linkove mirovnih organizacija i tekstova koje govore o lepim stvarima i životu.

Jutjubu je odzvonilo? Pogledajte šta sada sprema Fejsbuk

U 2014. godini sa Jutjuba je povučeno 14 miliona videa od kojih su neki povezani s terorizmom.

Gugl je ranije objavio kako ne postoji način da se kontrolišu svi sadržaji na Jutjubu velikom brzinom jer se u minutu postavi 300 video sadržaja.

Barak Obama zatražio je prošlog meseca od firmi iz Silikonske doline da pomognu SAD-u u borbi protiv terorizma. Održan je sastanak s direktorima Epla, Gugla, Fejsbuka, Jahua i drugih tehnoloških firmi.

– Sastanak je potvrdio da smo ujedinjeni u cilju da teroristički materijali ne budu na internetu – objavio je Fejsbuk.