Kompanija WhatsApp koja je u vlasništvu Fejsbuka, testira novu mogućnost za uređaje sa operativnim sistemom "iOS". Reč je o opciji „Govoriti“ koja se primenjuje na ajfonu tokom pisanja tekstualne poruke.

 

Opcija Govoriti (Speak) omogućava uređaju da pročita poruku korisniku, ali još uvek nije dostupna na svim uređajima sa operativnim sistemom iOS i zasad se pojavljuje samo povremeno, prenosi Independent.

Aplikacija WhatsApp za Android takođe dobija nove mogućnosti, a među njima su nalepnice, odnosno stikeri, kao i mogućnost pisanja po fotografijama.

Najnovije ažuriranje donosi i nove mogućnosti prilikom fotografisanja. Kada korisnik napravi fotografiju koristeći kameru kroz aplikaciju, ponudiće mu se dodatni alati za uređivanje fotografija. Korisnici će moći da pišu i crtaju po fotografiji i da na nju „lepe“ stikere.

WhatsApp takođe uvodi selfi blic koji omogućava korisnicima da prave bolje fotografije prednjom kamerom pri slabom osvetljenju i lošijim uslovima, a funkcija će raditi samo kada se fotografiše iz same aplikacije. loading...