ZA LJUBITELJE MLADOG ČAROBNJAKA: Dolazi nam nova igrica o HARIJU POTERU, ali je pokrivena VELOM TAJNI!

Harry Potter: Hogwarts Mystery
Printscreen

Ljubitelji popularnog fantastičnog sveta spisateljice Dž.K. Rouling iduće godine će iskusiti virtuelne učeničke dane u školi za čarobnjake Hogvorts!

 

Ljubitelji avantura Harija Potera dobili su još jednu dobru vest – iduće godine dobiće, pored igre u proširenoj stvarnosti, još jednu priliku da posete čarobni svet Dž.K. Rouling. Naime, “Warner Bros. Interactive Entertainment” i njihov “Portkey Games” rade na igri smeštenoj u popularnoj školi za čarobnjake – Hogvorts.

Portkey Games je razvojni tim specijalno izabran za proizvodnju interaktivnih sadržaja temeljenih na franšizi “Harry Potter”.

O igri ne znamo mnogo više od imena i premise – zvaće se Harry Potter: Hogwarts Mystery i biće smeštena u, pogodili ste, Hogvorts. Takođe je poznato da će se raditi o mobilnom naslovu, sudeći po najavljenim platformama (iOS i Android).

Raj za fanove

Evo šta autori imaju da kažu o svemu tome:

Nova igra omogući će obožavateljima Harija Potera da prožive san postajanja učenikom u Hogvortsu stvaranjem vlastitog lika, koji će se tamo školovati i sistemski napredovati. Tokom obrazovanja igrači će sudelovati u brojnim časovima čarolija i aktivnostima koje su zavoleli – poput odbrane od mračnih sila, izrade napitaka i Kluba za dvoboje. U igri će takođe moći da upoznaju najpoznatije profesore sveta Harija Potera.

Kako će školovanje u Hogvortsu izgledati i hoće li biti zabavno, saznaćemo iduće godine kada igra i izađe. Jedini problem je što trenutno ne znamo tačan datum izlaska, niti o kakvoj je vrsti igre reč.

Pretpostavljamo da ništa iz sveta Harija Potera ne može stići bez barem male doze tajnovitosti.