ZAŠTO NAM FEJSBUK OVO RADI? Društvena mreža uvodi opciju koja se NIKOME NEĆE DOPASTI

Fejsbuk
Pixabay.com

Nova opcija koju Fejsbuk testira je užasna i neće se svideti ni vama, sigurni smo!

 

Nova Fejsbuk opcija, koja se trenutno testira, zgrozila je svetske IT medije, poput The Next Web-a, a ni mi nismo dalje od tog utiska! Fejsbuk će omogućiti automatsku reprodukciju videa sa zvukom! To znači da ćete vi „skrolujući“ po News Feed-u odmah moći da vidite video i čujete zvuk, iako to ne želite!

Istini za volju, Fejsbuk ne testira samo ovu opciju u Australiji, nego i dodatnu opciju, za sada nazvanu „Unmute“, koja bi se nalazila u donjem levom uglu video snimka sa zvukom, koja bi omogućila da se upravlja video reprodukcijom kao u Vine desktop aplikaciji.

Iako su konstatacije nekih korisnika da je slučajno reprodukovan zvuk u videu sličan slučajno primljenom pozivu ili obaveštenju, razlika je u tome što nikad ne znate kakav zvuk ima video i da li vam zbog toga može biti neprijatno, a da niste ni krivi zbog toga (vi ne možete da znate šta će ko od vaših prijatelja da okači, zar ne?!). Ovo će biti, ako se pojavi kao opcija, samo još jedan „ekstra“ korak na Fejsu, zbog kojeg ćete morati da budete na oprezu.

Naravno, verovatno će postojati opcija da isključite „autoplay“ i videa i zvuka, kao što sada postoji za video, ali nije jasno zašto Fejsbuk insistira na nekim stvarima koje su apsolutno nepotrebne. Druga zabrinjavajuća stvar su reklame, koje će postati još invazivnije i za koje se šuška da možda i neće moći da im se utiša zvuk – zamislite taj očaj!!!

U svakom slučaju, nadamo se da Fejsbuk ovo neće uvesti kao opciju!

Šta vi kažete na ovo?loading...