Zbog greške Fejsbuka, svako može da vidi VAŠ BROJ TELEFONA: Evo kako da ga sakrijete!

Fejsbuk
Pixabay.com

Fejsbuku se potkrala greška u postavkama, koja omogućava javnu objavu broja mobilnog telefona korisnika. Ipak, možete rešiti taj problem.

 

Brojni su korisnici Fejsbuka u postavkama objavili i broj mobilnog. Bilo da su ga upisali sami ili ga je povukao Mesindžer, broj mobilnog korisnika verovatno postoji negde na mreži.

To možete da proverite tako da odete na postavke profila te na opšte informacije, nakon čega označite da pojedine podatke vidite samo vi. Iako ste označili da broj vidite samo vi, u pravilu to nije tako, upravo zbog greške koja se potkrala Fejsbuku. Ukoliko odaberete pogrešnu opciju u postavkama ili slučajno ne sačuvate odabranu, broj će postati vidljiv svima.

Evo kako se možete zaštititi:

U postavkama s leve strane kliknite na treću opciju Privatnost. U opciji Ko me može tražiti putem broja telefona odaberite opciju Prijatelji ili Prijatelji prijatelja, ali nikako ne opciju Svi. Ukoliko ste objavili svoj broj na Fejsbuku, to je jedina opcija kako donekle sačuvati svoj broj od masovne dostupnosti, jer će vas, u slučaju potrebe, moći naći samo vaši prijatelji, za koje se i pretpostavlja da imaju vaš broj telefona.

Jedina konačna deaktivacija traženja po broju telefona jeste da taj broj izbrišete iz postavki, inače ste praktično uvek pod rizikom da dođe u neželjene ruke. Jer, ako je mogao biti hakovan i sam Mark Zakerberg, ništa nije sigurno.