ZBOG NJIH DECA GUBE KONCENTRACIJU: Blokirajte neželjene internet stranice pomoću jednostavnog trika

Ako ste detetu kupili računar, pripremate kompjuter za korišćenje u školama ili imate ličnije razloge poput "slučajnog" odlaska na Reddit ili Instagram tokom radnog dana, postoji rešenje.

Deca
Pixabay.com

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Google Chrome-u, proces je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da instaliarate Block Site.

Dodatak za Chrome instaliraćete tako da se prijavite na svoj Google profil i onda skinte ekstenziju preko Chrome menija. Nakon što se stranica učitala, dodajte ekstenziju u Chrome. U gornjem desnom uglu ekrana treba da vidite narandžasti štit sa simbolom “Cancel”. Kliknite na njega i nakon toga na točkić koji ćete videti u prozorčiću koji će iskočiti.

Unesite lozinku i razmislite o aktivaciji “Radnog moda” u određenim satima radnog dana. Kako dodati stranice? Postoje dva načina:

1. Unutar opcija proširenja kliknite na Block Sites na vrhu menija na levoj strani ekrana i nakon toga ručno upišite web stranice koju ćete da blokirate na tablici na desnoj strani.

2. Druga opcija je jednostavno otići do stranice koju želite da blokirate i samo kliknite na štit i onda opciju “Block This Site”.

Ako ikad poželite da promenite opciju, kliknite na štit, idite u opcije i pogledajte karticu Blocked Sites. Tamo kliknite na crveni krug sa belom crtom kako biste odmah odblokirali web stranicu.