Zbog OVE aplikacije korisnici ostaju verni iPhone-u, a ona je upravo postala JOŠ BOLJA (VIDEO)

Ajfon
Pixabay.com

iMessage opcija dobila „masivnu“ nadogradnju - izuzetno veliku, evo i detalja!

 

Na ovogodišnjoj WWDC konferenciji, Apple je najavio iOS 10, ali i brisanje „stock“ iOS aplikacija, a veliku pažnju je privukla i nadogradnja iMessage aplikacije.

Ovo je omiljena aplikacija iPhone korisnika i prema nekim tvrdnjama jedna je od glavnih aduta iPhone uređaja i iPad tableta, zbog koje korisnici ovih spravica ostaju verni Apple marki. Sad je iMessage još bolji!

Apple je dodao podršku za prikazivanje kratkog sadržaja uz razmenjen link, što znači da će korisnik koji ga dobije imati prikazanu sliku i tekst, ne samo plavu rečenicu, kao do sada. Unapređen je i pristup kameri koja je vezana sa Photos aplikacijom i prikazuje uživo šta se dešava.

Emotikoni su uvećani, mogu da budu ogromni, a prediktivni unos teksta je dobio mogućnost da pogodi koji smajli želite da ukucate ili da vam pomogne da reč prebacite u odgovarajući smajli, recimo „hahahaaa“, jednim dodirom.

Uz mogućnost slobodoručnog crtanja, kakvu imaju Viber ili Messenger, iMessage sada nudi sigurnije opcije pregledanja privatnih poruka. Takođe, tu je i opcija za programere da ubace svoje nove opcije u iMessage, jer je aplikacija sad otvorena programerima, a prvi stižu opcija slanja novca, GIF slike i stikeri.

Nažalost, opcija iMessage za Android, o kojoj se šuškalo danima pre WWDC 2016 nije najavljena, mada su glasine spominjale da će se to desiti najkasnije do kraja 2016. godine.

iMessage će moći da koriste samo određeni iPhone, iPad, iPad mini i iPod Touch uređaji.