ZBOGOM IGLAMA I BOLNIM TESTOVIMA: Provera šećera u krvi uskoro pomoću pametnog sata

Dugogodišnje glasine o Apple Watch-u sa monitoringom šećera u krvi, posle izveštavanja Telegraph-a i Forbes-a, upravo su stekle određeni kredibilitet.

Pixabay

Dve čuvene medijske kompanije izveštavaju da je britanska zdravstvena firma Rockley Photonics nedavno potvrdila da je Apple njen najveći kupac u poslednje dve godine i da ima kontinuirani posao za razvoj budućih proizvoda. Rockley-ev fokus bio je na senzorima koji prate glukozu u krvi, pritisak, pa čak i nivo alkohola, što sugeriše da će bar jedna od ovih karakteristika biti dostupna u budućem Apple Watch-u.

Ne postoji garancija da će ugovor sa Rockley-em dovesti do isporuke proizvoda. Apple se, međutim, nije bio stidljiv u fokusiranju Apple Watch-a na zdravlje, a industrija ima mnogo interesa za razvoj nosivih senzora šećera u krvi kojima nisu potrebne igle. Ako Apple može da ugradi tu tehnologiju u uobičajeni proizvod kao što je sat, mogao bi ponuditi prednost svima koji u suprtonom svakodnevno koriste igle kako bi zadržali dijabetes pod kontrolom.

Druge tehnologije kompanije Rockley takođe mogu pomoći. Praćenje krvnog pritiska moglo bi vas upozoriti na probleme poput stresa, a nadgledanje alkohola moglo bi održavati piće umerenim. Da li je to izvodljivo ili ne, to je druga stvar. Apple još uvek mora da uzme u obzir faktore kao što su vek trajanja baterije i cena, i sasvim je moguće da biste mogli da sačekate neko vreme na sve ove funkcije (pod pretpostavkom da se ikad isporuče).