Želite više lajkova? Evo kada je pravo vreme za novu fotku i status na Facebook-u i Twitter-u!

Na Facebook-u i Twitter-u se najviše korisnika nalazi u nedelju, dok je za Instagram bilo koje vreme dobro za postavljanje fotografija.

Obilje društvenih medija, aplikacija i sve više korisnika na njima rezultirali su postavljanjem sve većeg broja sadržaja koji sve uspešnije izazivaju reakcije. S razvojem društvenih mreža poput Facebook-a, Twitter-a, Instagrama i brojnih drugih, lako je pratiti trendove, ali i zaključiti koje je najbolje vreme za postavljanje sadržaja na njih, piše “Trackmaven”.

Ako želite da promeniti profilnu fotografiju na Facebook-u proučite vodič za “uspešno predstavljanje na društvenim mrežama”.

Facebook

Na ovoj društvenoj mreži svakog minuta se objavi veliki broj postova, ali najviše pažnje privlače oni koji se objave za vreme vikenda. Najveću interakciju će izazvati sve vrste postova koji se objave u nedelju između 9 i 13 sati. Aktivnost korisnika na Facebook-u svakodnevno raste nakon 9 sati ujutru, a oni objavljeni između ponoći i jedan sat će se najviše puta pojaviti u pregledu novosti drugih korisnika.

Ako želite da dobijete što više lajkova, najbolje je da novosti objavljujete u večernjim satima i za vreme vikenda.

Twitter

Kao i na Facebook-u, i većina korisnika se na ovoj društvenoj mreži nalazi u nedelju.
Tokom radnog dana, najviše pažnje će privući objava koju postavite između 10 i 11 sati ujutru, dok ćete najviše retvitova dobiti postovi koje objavite u nedelju.

Instagram

Za razliku od prethodne dve društvene mreže, najviše korisnika na Instagramu su nalazi u ponedeljak.

Ipak, na Instagramu je dobro bilo koje vreme za postavljanje fotografija, a najbolje vreme za objavu snimaka je od 21 sat do 8 sati ujutru.