ŽRTVA UVREDLJIVIH FOTOMONTAŽA: U Gugl je ukucala svoje ime iz zabave, a onda joj se život pretvorio u košmar (FOTO)

Kada je ukucala svoje ime na internetu, australijska tinejdžerka je naišla na stotine lažnih kompromitujućih slika i eksplicitnih snimaka.

printscreen/instagram.com/ noellemariamartin94

Noel Martin iz Perta imala je samo 18 godina kada je otkrila bizarne foto-montaže.

– To je bilo poprilično ponižavajuće i bolno za mene. Taj udarac na dostojanstvo nije lako opisiv, bukvalno vas devastira kao osobu – izjavila je ova, sad već, 23-ogodišnja diplomirana pravnica.

Kako je rekla, neko je na internetu uzeo njene fotografije da bi potom kreirao sporne slike i snimke i nakon toga ih je objavio na Fejsbuku.

Ono što ju je najviše uplašilo jeste činjenica da su neke od fotografija nastale na mestima gde je živela i gde je studirala.

– Bilo je trenutaka kada sam posle gledanja tih fotografija samo mogla da ležim i da plačem u krevetu. Ne mogu rečima da opišem kako sam se osećala kada sam prvi put sve to videla. Na nekim fotografijama je pisalo da sam glupa krava. Čak su me stavili i na naslovnu fotografiju porno filmova – napisala je ona svojim pratiocima na društvenim mrežama.

There’s like 70 18 yr olds at my house for sisters bday. Send help.

A post shared by Noelle Martin (@noellemariamartin94) on

Kada je ovaj incident prijavila policiji, rekli su joj da je sama kriva i da bude oprezna sa fotografijama koje kači na društvene mreže.

Inače, u Australiji je ovaj vid maltretiranja u ekspanziji, pa je tako svaki peti Australijanac između 16 i 49 godina žrtva bolesnih fotomontaža.