KAŽITE ZBOGOM SELFIJU! Stigao je ANTISELFI i ljudi na Instagramu su već oduševljeni (FOTO)

Obiđete svetski poznatu znamenitost, slikate selfi ispred nje i okačite na Instagram. Ubrzo počinju da pljušte komplimenti za tebe od svih tvojih virtuelnih prijatelja, a čudo iza tebe postaje upravo to, nešto tamo iza.

selfi
Pixabay.com

Umetnica Stefani Li Ruoz je pronašla način da dokumentuje svoja putovanja, tako što je na njenim slikama u prvom planu pogled, a ne ona, iako je i ona u kadru. Stigao je STEFDIES!

Originalne fotografije na kojima Stefani jedva i primetite, ali je ipak primetite, jer leži na zemlji licem okrenuta nadole, oduševile su ljude širom sveta. Stefani je i objasnila šta STEFDIES zapravo znači.

“Poenta STEFDIES-a je u tome što je onome ko gleda fotografiju dozvoljeno da u njoj i učestvuje, bilo da se radi o zamišljanju okolnosti u kojima je slika nastala, ili u ponovnom stvaranju STEFDIES-a na svojim fotografijama”, objasnila je Stefani.

STEFDIES fotografija nastaje u trenutku, za nju nema prethodne pripreme. Stefani ne montira ništa i ne koristi rekvizite, slike su takve kakve ih i vidite.

“Svi STEFDIES-i nastaju spontano iz mog svakodnevnog života. Oni su suprotni selfijima, antiselfiji. Selfiji nastaju u kontrolisanim uslovima, sa specifičnim osvetljenjem, kosa, šminka, garderoba, sve mora da bude savršeno i orijentisani su na osobu. To je iskrivljena i manipulisana slika”, kaže ovo umetnica.