KO BI REKAO?! Pogledajte šta Srbi NAJČEŠĆE “GUGLAJU” – bićete iznenađeni!

Kompanija Google je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u 2020. godini, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji.

Gugl
Pixabay.com

Krenimo redom. Kompanija Google objavila je tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova i otkrila šta je to tokom 2020. bilo najinteresantnije na internetu u Srbiji.

1. Google classroom

Do prošle godine malo ko je u Srbiji uopšte znao šta znači “Google classroom” i zbog toga sigurno nije tražio pomoć Gugla.

Međutim, kako je pandemija korone početkom marta 2020. stigla i u Srbiju i zatvorila škole, a nastava počela da se organizuje od kuće, tako su obrazovne ustanove sve više koristile “Google classroom” za povezivanje i učenje.

2. Koronavirus

Nevidljivi neprijatelj nakon bolnica, domova zdravlja i drugih zdravstvenih institucija najvidljiviji je bio na internetu.

Srbija se verovatno u tome ne razlikuje u odnosu na ostatak sveta jer nema stanovnika naše zemlje koji barem jednom nije pokušao na kompjuteru, lap-topu, tabletu, telefonu da se upozna sa prirodom ili posledicama ove bolesti.

3. Izbori u Americi

Po svim parametrima specifična 2020. godina donela je i čudnu izbornu trku za američkog predsednika u kojoj su se nadmetali najstariji kandidati u istoriji SAD-a: Donald Tramp (74) i Džo Bajden (78).

Činjenica da su predizbornu kampanju vodili u vanrednim okolnostima zbog pandemije Covida 19 samo je pojačala pažnju svetske, pa i srpske javnosti za izbore u Americi.

4. Kobi Brajant

Najava tragičnog toka 2020. godine stigla je još u januara kada je svet potresla vest o jezivoj pogibiji jednog od najboljih NBA košarkaša svih vremena – Kobi Brajanta (42).

Legenda “Lejkersa” poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu u Kaliforniji zajedno sa svojom ćerkom Đijanom (14) i još sedam osoba.

5. Isidora Bjelica

Nažalost, 2020. godinu na internetu u Srbiji obeležila je još jedna smrt – u avgustu je posle duge i teške bolesti preminula spisateljica Isidora Bjelica.

Poznata književnica umrla je u 52. godini.