KORISNICI BESNI I ZABRINUTI: Stižu NOVA PRAVILA za WhatsApp i mnogima se NEĆE SVIDETI

Voc ap
pixabay.com/en

Nova pravila o privatnosti izazvala su bes i zabrinutost oko toga da bi se mogla oslabiti enkripcija chata po čemu je WhatsApp poznat ili da bi se pak moglo omogućiti još jače deljenje ličnih podataka s Facebookom koji je vlasnik aplikacije.

Korisnici WhatsAppa će uskoro morati da prihvate nova pravila o privatnosti, ali za razliku od prvih najava, izgleda da će aplikacija i dalje raditi za sve one koji ih ne prihvate.

Barem neko vreme…

Korisnici neće ostati 15. maja bez svog WhatsApp profila zbog novih pravila – navode iz WhatsApp.

To je sasvim drugačije od onog što je WhatsApp objavio u februaru, kad su upozorili da svi oni koji ne prihvate nova pravila neće više moći da koriste aplikaciju.

Tad su isto tako utvrdili da su produžili rok za prihvaćanje pravila – 15. maj.

Ako ih do tada ne prihvatite, WhatsApp neće obrisati vaš nalog. Međutim, nećete moći da koristite sve funkcije dok ne prihvatite nova pravila. Neko kratko vreme, primaćete pozive i notifikacije, ali nećete moći da čitate i šaljete poruke – naveli su tada.

Nova pravila će važiti za nove korisnike i za sve one koji su prihvatili nova pravila o privatnosti. Međutim, ako ste se ponadali kako ćete ih izbeći – to se, ipak, neće dogoditi.

WhatsApp će kontinuirano slati podsetnik da prihvatite pravila.

Ukoliko ni tada ne prihvatite, onda se očekuje da će se ograničiti broj funkcija mnogima omiljene aplikacije. Korisnici će moći u tom slučaju odgovarati na pozive i odgovarati na poruke pritiskom na notifikacije, no neće moći pristupiti standardnom chatu na koji su naviknuli. Nakon nekoliko sedmica tog ograničenog pristupa, korisnici će sasvim izgubiti pristup svom nalogu.

Nova pravila o privatnosti izazvala su bes i zabrinutost oko toga da bi se mogla oslabiti enkripcija chata po čemu je WhatsApp poznat ili da bi se pak moglo omogućiti još jače deljenje ličnih podataka s Facebookom koji je vlasnik aplikacije. Iako kompanija pokušava ublažiti strahove, brojni korisnici su prešli na konkurentske aplikacije za slanje poruka kao što su Telegram i Signal.