KORISNICI SU REKLI SVOJE! Ovo su NAJBOLJE APLIKACIJE koje svakodnevno olakšavaju život

Svako od nas koristi mobilni telefon iz više razloga, bilo da želimo da ostanemo u kontaktu sa prijateljima, da pratimo aktuelnosti, slušamo muziku, gledamo filmove ili da organizujemo svoje vreme.

Pixabay.com

Pametni telefoni su nam doneli aplikacije koje su od velike koristi jer nam omogućavaju da brzo i lako obavljamo zadatke i štedimo vreme.

Stoga ćemo vam u nastavku teksta predstaviti nekoliko tipova aplikacija koje nam pomažu da efikasnije organizujemo naše živote.

Prevoz i navigacija – pronađite vozilo ili najbolju rutu do željene destinacije

Ukoliko vam je cilj da se lakše i brže krećete gradom, postoji više aplikacija koje vam mogu smanjiti stres, utrošeno vreme i novac.

Aplikacije za prevoz, snalaženje u saobraćaju i navigaciju su postale nezamenjivi alati u svakodnevnom životu mnogih ljudi.

S jedne strane, ukoliko želite da vas neko vozilo preveze od tačke A do tačke B, taxi aplikacija će biti vaš najbolji prijatelj. Što je najbolje, možete da pratite kretanje vozila i procenjeno vreme dolaska, kao i da izaberete različite opcije prevoza, kao što su standardne vožnje, deljenje vožnje sa drugim putnicima ili luksuzniji prevoz.

S druge strane, aplikacije za snalaženje u saobraćaju i navigaciju, kao što su Google Maps i Apple Maps, mogu vam pružiti detaljne informacije o putevima, ruti, saobraćaju, vremenu putovanja i alternativnim rutama, ali i navigaciju u realnom vremenu i upozorenja na moguće gužve, radove na putu, saobraćajne nesreće i slično.

Sve ove aplikacije koriste GPS tehnologiju i povezivanje na internet kako bi pružile najtačnije i najkorisnije informacije korisnicima.

Mobilno bankarstvo – vršite finansijske transakcije bez odlaska u banku

Banke su u poslednjih nekoliko godina razvile sopstvene aplikacije za mobilno bankarstvo, koje su postale izuzetno popularne među korisnicima. Preko njih možete upravljati svojim računima i novcem bilo gde i u bilo koje vreme, što znači da ne morate posećivati banku lično.

Samim tim, možete lako i brzo da proverite transakcije i stanje vaših računa, da plaćate račune i prebacujete novac na druge račune i pratite svoje kreditne kartice. Mnoge aplikacije nude i funkcije kao što su: alarmi za uplatu računa, procena rizika i planiranje budžeta.

Važno je naglasiti da su dizajnirane tako da budu bezbedne, što osiguravaju funkcije kao što su: autentifikacija korisnika, verifikacija transakcija i SSL enkripcija podataka. Obično je potrebno proći kroz višestepene procese verifikacije identiteta kako biste pristupili svojim finansijskim podacima, a neke aplikacije zahtevaju dodatne korake kao što su skeniranje otiska prsta ili prepoznavanje lica.

Dostava hrane – lako i brzo naručite hranu iz restorana, brze hrane i drugih ugostiteljskih objekata

Ove aplikacije su postale veoma popularne u poslednjih nekoliko godina jer omogućavaju jednostavno i brzo naručivanje hrane na ličnu adresu.

Naročito su korisne kada nemate vremena da pripremite hranu kod kuće ili da odete u omiljeni restoran, ali i kada jednostavno želite da uživate u različitim vrstama hrane bez napuštanja svog doma.

Vrlo su praktične: možete pregledati meni restorana u aplikaciji, odabrati jelo koje želite i uneti adresu isporuke. Nakon što naručite hranu, na ekranu će biti ispisano predviđeno vreme isporuke, a zatim ćete moći da pratite status porudžbine u realnom vremenu.

Mnoge aplikacije za dostavu hrane takođe nude korisne funkcije kao što su: ocene restorana i hrane, popusti, posebne ponude i više opcija za plaćanje.

Aplikacije za dostavu hrane obično naplaćuju naknadu za dostavu, a neki restorani mogu naplaćivati i dodatne naknade za korišćenje aplikacije. Međutim, ove naknade obično su manje u odnosu na troškove odlaska u restoran ili plaćanje drugih vrsta usluga dostave hrane.

Uz rastuću popularnost aplikacija za dostavu hrane, postoji sve više različitih platformi koje nude ovu uslugu, a neke od popularnijih su: Glovo, Wolt, Mr. D i mnoge druge.

Planiranje vremena – efikasno upravljajte obavezama, projektima i rasporedima

Reč je o aplikacijama koje su postale neizostavne u životima mnogih ljudi, posebno onih koji žele da budu produktivniji i organizovaniji.

Najčešće funkcije koje nude ove aplikacije uključuju:

  • Kreiranje i upravljanje to-do listama: kreirajte i organizujte listu zadataka koje treba obaviti.
  • Kalendar: u njemu možete kreirati događaje, sastanke i druge aktivnosti koje se moraju obaviti u određenom vremenskom periodu.
  • Podsetnici: upozoriće vas na događaje, sastanke i zadatke koji se približavaju.
  • Timski rad: imajte zajednički uvid u rasporede i zadatke više ljudi, što je vrlo korisno kada se radi na zajedničkom projektu.
  • Integracija sa drugim alatima: neke aplikacije za planiranje vremena mogu se integrisati sa drugim softverskim alatima, kao što su e-pošta, društvene mreže i druge aplikacije.
  • Analitika i izveštaji: pratite vreme koje trošite na određene zadatke.

Postoji mnogo aplikacija za planiranje vremena i organizaciju na tržištu, uključujući popularne aplikacije kao što su Trello, Asana, Todoist, Google Kalendar i mnoge druge.

Fitnes – poboljšajte zdravlje i analizirajte ostvareni napredak

Ove aplikacije su postale veoma popularne u poslednjih nekoliko godina. Osim što prate korisnikove aktivnosti, poput trčanja, hodanja, vožnje bicikla i sličnog, često imaju funkciju kontrolisanja srčanog ritma, unetih kalorija, merenja rastojanja i brzine.

Takođe, veliki broj njih vam omogućava da unesete željenu telesnu masu, obim struka, obim bokova i druge metrike kako biste pratili ostvareni napredak i dobili savete o ishrani i vežbanju.

Mnoge fitness aplikacije nude značajan izbor planova treninga koji su prilagođeni različitim ciljevima i nivoima utreniranosti. Često sadrže i video tutorijale u kojima je detaljno objašnjena tehnika izvođenja vežbi.

Pored toga,  neretko postoji mogućnost povezivanja sa drugim korisnicima aplikacije i deljenja ličnih treninga i ostvarenih rezultata sa istima. Ne treba zanemariti i da neke aplikacije nude posebne izazove i nagrade za postizanje određenih ciljeva.

Uz rastuću popularnost fitness aplikacija, postoji sve više različitih platformi koje nude ovu uslugu, uključujući popularne aplikacije kao što su: Nike Training Club, MyFitnessPal, Fitbit, Runkeeper i mnoge druge.

Na kraju, možemo da zaključimo da nam aplikacije u različitim sferama olakšavaju život, te su postale neizostavan deo naše svakodnevice.

Zahvaljujući njima, možemo efikasnije organizovati svoje vreme. Potrebno je samo pronaći one koje su nam najkorisnije i koje odgovaraju našim potrebama.

A koje aplikacije vi najradije koristite?