MAMA JE KRIVA ZA SVE: Sakupljač retro igara i konzola ostao bez VREDNE KOLEKCIJE

Mada roditelji često ne razumeju "zaluđenost" video-igrama, oni kojima kolekcionarski naslovi imaju ogromnu vrednost bi morali bolje da pripaze na svoju kolekciju kada ih ostavljaju kod njih na čuvanje.

Pixabay/kolaž

To je na teži način naučio jedan kolekcionar iz Njujorka. On je svoju vrednu kolekciju retro igara i konzola čuvao u kući roditelja, i tek nedavno je otkrio da je njegova majka dobru količinu te kolekcije bacila u smeće.

Ona verovatno nije bila svesna o čemu se radi i jednostavno je želela da počisti kuću, zbog čega je bacila deo kolekcije koji vredi preko 500.000 dolara.

Kolekcionar je naveo da je ostao bez gomile video-igara sa PS1 konzole i starijih, a većina od njih nije nikada bila otvorena. U kontejner su otišle konzole Famicom, Ataris, Coleco, MegaDrive i brojne druge, a kolekcionar je otkrio da je otišla i njegova kolekcija stripova, prenosi play.co.rs.

Možda vam suma od 500.000 dolara za stare video-igre zvuči suludo, ali to i nije neka para kada se u obzir uzme da retke video-igre sa konzola bez kojih je ovaj ostao koštaju i po nekoliko desetina hiljada dolara.

Teško da će to povratiti, pošto je tek nedavno saznao da je ostao bez tih vrednih video-igara i konzola, a one su bačene već od ranije.

Naravoučenije: ako neku kolekcionarsku video-igru ili retro konzolu u savršenom stanju čuvate u kući svojih roditelja, bolje ih odmah pozovite i proverite da ne doživite ovo.