MEJL KOJI JE DONEO NEVOLJE: Firma na BRUTALAN NAČIN testirala snalažljivost radnika

Opreznosti na internetu nikad dovoljno - ovo je lekcija koju su zaposleni u jednoj kompaniji iz Arizone naučili na teži način.

Pixabay.com

Web oglašivač i kompanija koja registruje internet-domene, “GoDaddy”, poslao je e-mail svim zaposlenima, u kom je pisalo da će dobiti bonus od 650 dolara kao poklon za praznike.

– Ova godina je bila godina rekordnih uspeha. Zahvaljujemo vam se. Ne možemo da budemo zajedno na žurci za Božić, ali hteli smo da vam pokažemo zahvalnost jednokratnim prazničnim bonusom od 650 dolara” – pisalo je u poruci.

Međutim, sve je ovo bio test kompanije. Zaposleni koji su kliknuli na link koji se u poruci nalazio (oko 500 njih), posle dva dana dobili su novi mejl u kom je pisalo da su pali na testu, i da će morati da pohađaju kurs socijalnog inženjeringa, prenosi portal Copper Courier.

Dok su jedni na društvenim mrežama hvalili ovakav potez kompanije, drugi su imali manje razumevanja, tvrdivši kako je to u stvari pokazatelj igranja sa tuđim osećanjima i odsustvo empatije prema svojim zaposlenima.

Inače, GoDaddy se i ranije ove godine našao na udaru kritika jer su otpustili veliki broj radnika, iako su ostvarili profit.

“GoDaddy” veoma ozbiljno shvata bezbednost. Shvatamo kako su neki zaposleni uznemireni zbog ovog pokušaja fišinga, i izvinjavamo im se. Sada smo ih testirali, ali bićemo obzirniji prema njima ubuduće”, glasi zvanično saopštenje ove kompanije.

Šta vi mislite, da li je ovakav test opravdan ili bezosećajan?