NIKADA NE BISTE POGODILI: Evo šta znači prefiks “I” u nazivu Iphone

Verovatno znate mnoge ljude koji imaju iPhone ili barem neki Eplov proizvod.

Apple
Pixabay.com

Mnogi ih obožavaju. Elegantnog su izgleda, jednostavni za korišćenje i bezvremeni. Ali, znate li pravi razlog zašto je telefon nazvan iPhone?

Postoje mnogi Eplovi proizvodi koji počinju s ‘i’, a ne samo iPhone – tu su iPod, iMac, iTunes i drugi. Ali jeste li se ikada zapitali šta zapravo znači prefiks ‘i’?

To se pitanje često postavlja na društvenim mrežama, neki imaju pretpostavke da bi slovo i moglo predstavljati reči poput “inteligentan” i “nezamenjiv” (irreplaceable), dok drugi čak misle da to znači “ja i moj telefon”.

Ne morate se više pitati, jer je Stiv Džobs 1998. godine otkrio što ‘i’ znači – a to zapravo nije samo jedna reč, već njih pet.

„Readers Digest“ je izvestio da je Stiv Džobs rekao da ‘i’ označava reči ‘internet, individualno, instrukcija, informisati i inspirisati’.

Takođe je rekao da to nije njihovo zvanično značenje, aludirajući na to da taj znak potencijalno označava „ličnu zamenicu ja“ i „instrukciju“.

Dakle, čini se da bi ‘i’ i dalje moglo biti otvoreno za tumačenje, piše Mirror, a prenosi N1 Hrvatska.

Ranije ovog meseca korisnici iPhone takođe su bili zbunjeni kada su saznali da prvi put mogu da prilagode svoj zaključani ekran.