NOVA PRAVILA NA SNAZI: Google počeo da BRIŠE SADRŽAJ – evo ko je UGROŽEN

Nova pravila na snazi od juna...

Google
Dnevno.rs/Kolaž

Korisnici Gmail-a, Photos-a i Drive-a mesecima su se upozoravali na dramatične promene svojih naloga, ali i na nova pravila koja su konačno stupila na snagu od 1. juna.

U poruci poslatoj korisnicima, Google je saopštio: “Pišemo vam kako bismo vas obavestili da smo nedavno najavili nove smernice za skladištenje Google naloga koji koriste Gmail, Google disk (uključujući Google dokumente, tabele, prezentacije, crteže, obrasce). ) i / ili Google slike koje nas usklađuju sa industrijskim praksama. Sav vaš sadržaj može biti uklonjen.”

Sada, pre nego što počnete da ludite okolo u panici, sve dok redovno koristite svoj nalog, ove nove promene neće uticati na vas. Google uvodi te smernice u pokušaju da svoje servere oslobodi računa i datoteka koji miruju nekoliko godina.

“Ako ste neaktivni dve godine (24 meseca) u Gmail-u, na Disc-u ili u Fotografijama, možemo izbrisati sadržaj u proizvodima u kojima ste neaktivni. Ako premašite ograničenje skladišnog prostora za dve godine, možda ćemo izbrišite svoj sadržaj na Gmail-u, Disc-u i Fotografijama”, rekla je kompanija.

Druga stvar koju treba primetiti je da su nova pravila stupila na snagu 1. juna, što znači da se ništa neće brisati najmanje do 1. juna 2023.

Ako već dugo niste dodirnuli svoje Fotografije za Gmail, Google će vas obavestiti o broju puta pre nego što pritisnete dugme za brisanje, tako da korisnici ne bi trebalo da izgube nijedan sadržaj, a da prethodno nisu čuli za to.

Pored toga što Google sada može da uklanja sadržaj, postoji još jedna velika promena koja stupa na snagu. Do sada su korisnici Google fotografija mogli da otpremaju neograničen broj fotografija u oblak, a da za privilegiju ne moraju da plate ni centa.

Međutim, to se sve menja. Od 1. juna sve fotografije – bez obzira na kvalitet koji prenosite – sada će pojesti tih 15 GB koje dolaze uz svaki nalog. Kada korisnici dostignu to ograničenje, moraće da plate da bi dodali više prostora za skladištenje putem Google-ove usluge One.