OD SADA JE ZABRANJENO: Ako koristite iPhone OVO više NEĆETE MOĆI da radite!

Apple je u najnovijoj polisi privatnosti implementirao pravilo kojim se zabranjuje rudarenje kriptovaluta na iPhone ili iPad uređajima.

Ajfon6
Pixabay.com

Developeri aplikacija, koji bi da zarade na trendu sa kriptovalutama moraće da preskoče Apple telefone! Naime, Apple je u najnovijoj polisi privatnosti implementirao pravilo kojim se zabranjuje rudarenje kriptovaluta na iPhone ili iPad uređajima.

Ažurirane smernice na App Store-u, jasno stavljaju do znanja u Hardware Compatibility sekciji da bilo koja i sve aplikacije, “uključujući i eksterne reklame koje se implementiraju u aplikacije, ne smeju pokretati procese u poleđini, kao što je rudarenje kriptovaluta“.

Novo pravilo pojašnjava da aplikacije mogu da implementiraju skladište za digitalne valute, ali ovo mora biti ponuđeno od strane developera koji je klasifikovan kao organizacija. Aplikacija ne može da direktno rudari kriptovalute, osim ukoliko se to rudarenje ne obavlja u cloudu ili na neki drugi način van uređaja.

Apple je istakao da neće dozvoliti da se resursi kompanijinih mobilnih uređaja koriste za rudarenje digitalnih valuta.

Kompanija je takođe istakla pravilo da sve aplikacije, koje imaju veze sa kriptovalutama, ne smeju da nude digitalne valute korisnicima za kompletiranje zadataka kao što je preuzimanje drugih aplikacija, podsticanje drugih da preuzimaju aplikacije i postavljanje na društvene mreže.