OPCIJA KOJU OBOŽAVAJU MILIONI: Sve što treba da znate o POVEZIVANJU KOMPJUTERA I TELEVIZORA

Bilo da ste poslovni čovek ili poslovna žena, hdmi kabl je nešto što će vam u vašem radu biti i te kako potrebno. I verovatno je da svi oni znaju šta su hdmi kablovi i da su se nekada susretali sa tim.

Pixabay.com

Hdmi kablovi služe za povezivanje računara, odnosno laptopa sa televizorom. I svaka veća firma ima naravno i računare i laptopove, ali ima i televizore. Nekada u nekim situacijama potrebno je povezati računar sa televizorom.

Inače, kada neko ne zna za ovu opciju, onda on ostaje uskraćen za mnoge stvari, ostaje uskraćen mnogih poslova na primer. Zato treba uvek u svojoj firmi da imate HDMI kabl, koji će vam na sledeći način olakšati poslovanje.

ODRŽAVANJE PREZENTACIJA

Ako vaša firma u kancelarijama za sastanke ili za prezentacije nema projektor, a ima televizor, onda će vaša prezentacija izgledati isto kao i na projektoru ukoliko imate hdmi kablove i ukoliko znate da povežete hdmi kablovima računar i televizor. Televizor obično stoji na sredini sobe i sigurno je veći od vašeg lap topa.

Vaša prezentacija će biti mnogo lepša, ali će mnogi u toj sali bolje shvatiti o čemu vi pričate kada sve to lepo mogu da vide na nekom većem televizoru. Vi samo naravno treba da spremite dobru prezentaciju, da sve bude jasno i razmuljivo i da naravno bar pola sata pre sastanka povežete računara ili vaš lap top sa televizorom hdmi kablom. I naravno što je najvažnije vi morate da proverite da li sve to dobro funkcioiše.

Nikako nemojte sve ostavljati za poslednji minut. Nemojte dozvoliti da vaša prezentacija propadne, da vas kolege shvate neozbiljno samo zato što niste sve tehničke aspekte proverili mnogo pre. Možete čak i da odradite prezentaciju onako „na prazno“, dok još nema ljudi, kako biste se uverili da sve to dobro funkcioniše. Neće vam biti potrebna pomoć kada je u pitanju povezivanje, zato što je povezivanje hdmi kablovima zaista jednostavno.

SKAJP KONFERENCIJE

Skajp  pozivi i konferencije takođe mogu da budu u velikoj meri olakšani, ukoliko ste povezali računar sa televizorom. Naime, mnogo ćete bolje videti vašeg sagovornika, samim tim mnogo ćete lakše pratiti šta on priča. Predulsov je naravno da vaša firma ima dobar protok interneta, kako bi i slika na televizoru bila čista.

Takođe, dobra stvar je i što poslovne razgovore možete da obavljate i od kuće. Isti je situacija, sve što treba da uradite jeste da povežete računar sa televizorom, da naravno postavite na primer neki sto ispred i sredite pozadinu i onda rešavate poslovna pitanja na mnogo ugodniji način.

VELIKI SASTANCI, GDE SVI TREBA DA SE VIDITE

Ovo takođe ima veze sa skajpom. Ali na primer u velikim salama gde svi treba da se vidite, odnosno gde svi treba da gledate u nekog sa druge strane žice, onda ćete definitivno morati da povežete lap top sa televizorom. Izberite naravno neku veliku prostoriju za sastanke, a obično u tim velikim prostorijama postoje i veliki televizori.

Pre tog važno skajp sastanka proverite da li sve funkcioniše kako treba, proverite da li ste dobro povezali sve hdmi kablovima, a onda pozovite i vaše kolege da vam se pridruže.