OVO JE POTREBNO SVAKOM VOZAČU: Aleksandar i Luka su imali NAJBOLJE IDEJE za automobil budućnosti, saznajte o čemu je reč

Kompanija Fijat Srbija iz Kragujevca nagradila je studente za ideje automobila budućnosti sa šest meseci prakse u toj firmi.

fiat
Pixabay.com

Najbolji na konkursu bili su student treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Bošković i student druge godine Fakulteta organizacionih nauka Luka Svilanović.

Bošković je objasnio da je imao dve ideje, da automobili imaju aplikaciju za lakše pronalaženje parking mesta. 

Druga moja ideja je bila da automobil ima aplikaciju koja će menjati muziku i osvetljenje u automobilu kako bi se vozač oraspoložio – rekao je novinarima.

Luka Svilanović je prvu nagradu dobio za ideje o korišćenju veštačke inteligencije i inovacije u poslovanju.

Drugo mesto na takmičenju osvojili su studentkinja FON-a Tijana Stefanović i student beogradskog Ekonomskoj fakulteta Marko Čenić koji su dobili besplatno korišćenje fijata “500L” na sedam dana.

Treće mesto dele studenti Ekonomskog fakulteta iz Beograda i Kragujevca Aleksa Lazović i Ninosalv Čolović.

Ovo je prvi put da je Fijat organizovao konkurs za inovativne ideje za “milenijalce” u Srbiji, dok je u Italiji to praksa već tri godine.

Na konkursu je učestvovalo više od 100 studenata osnovnih i master studija beogradskog Ekonomskog fakulteta, FON-a i Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca.

U žiriju za dodelu nagrada bili su profesorka FON-a Slavica Cicvarić Kostić, novinar Mladen Alvirović i predstavnik marketinške agencije Anđelko Trpković.