Popili ste i treba vam prevoz do kuće? Evo ko će ubuduće MORATI da bude vaš vozač!

Popularni alternativni servis za prevoz putnika Uber namerava da reši rastući problem pijanih putnika upotrebom tehnologije.

pixabay.com

Stvoren je plan identifikacije osoba u pijanom stanju putem sistema temeljenog na veštačkoj inteligenciji. Tu informaciju prenosi CNN pozivajući se na zahtev za zaštitom patenta koji je podnela kompanija Uber.

Reč je o sistemu koji beleži korisnikov uobičajen način upotrebe Uber-ove službene mobilne aplikacije, te je u mogućnosti da identifikuje neobično ponašanje unutar same aplikacije (algoritmi prepoznaju greške u pisanju, na koji način korisnik koristi linkove i tipke unutar aplikacije, kojom brzinom hoda i koliko korisniku treba vremena kako bi zatražio vožnju).

Takođe, uzeće se u obzir i doba dana kada je zatražena vožnja (narudžbina vožnje u jedan u noći subotom izaziva više sumnje od narudžbine usred radnog dana). U skladu sa utvrđenim “neobičnim” stanjem potencijalnog korisnika takvim klijentima će se slati isključivo vozači sa iskustvom u ophođenju sa takvim tipom osoba.